Support, manualer och hjälp för FLEX headset

Headsetväljare

Ett FLEX Headset kan anslutas på olika sätt till en telefon. Använd vår headsetväljare för att ta reda på vad som gäller för just din telefonmodell.

» Headsetväljare/Kompatibilitetslista

Vanliga frågor

F. Vilket headset passar till en viss telefon?
S. Gå in på vår kompatibilitetslista, Headsetväljaren, och få information om din aktuella telefonmodell. Finns det ett separat headsetjack av modulartyp på telefonen är det i regel bara att koppla in headsetet direkt. I andra fall finns ett antal tillbehör och kablar för anpassning av headseten till de flesta förekommande telefoner, även mobiltelefoner och för datortelefoni. FLEX Bluetooth-headset passar till alla moderna Bluetooth-utrustade telefoner, även Apple’s iPhone-modeller.

F. Finns det möjlighet att höja ljudet i mikrofonen eller hörkapseln?
S. Signalstyrkan i mikrofon och hörkapsel kan variera lite från telefon till telefon. Med en förstärkarbox har man möjlighet att anpassa ljudet till en perfekt nivå både i mikrofon och hörkapsel. Läs mer här

F. Var kan man köpa ett FLEX headset?
S. Se fliken med våra återförsäljare. FLEX säljs av de flesta välsorterade telefackhandlare.

F. Till vilka mobiltelefoner fungerar FLEX Bluetooth-headset?
S. Headseten fungerar i princip med alla nyare mobiltelefoner som har stöd för Bluetooth®. För vissa funktioner krävs att både handsfree- och headset-profilerna stöds av mobiltelefonen. Vi rekommenderar inte att headseten används tillsammans med Siemens trådlösa DECT-telefoner.

F. Bluetooth-headsetet slutade plötsligt att fungera?
S. Prova att starta om telefonen genom att stänga av och sen slå på den igen. Prova även att starta om headsetet. Många mobiltelefoner idag har en avancerad programvara som helt enkelt kan haka upp sig ibland. Har man problem med telefonen kan man kontrollera med tillverkaren efter en uppdatering av programvaran, så kallad Firmware. Dessa uppdateringar släpps med jämna mellanrum av telefontillverkaren för att förbättra funktionen på telefonen, lägga till nya funktioner eller rätta till buggar i programvaran.

F. Emellanåt är det störningar i ljudet på mitt Bluetooth-headset?
S. Bluetooth är en trådlös radiosignaleringsteknik som har en jämförelsevis mycket svag sändare och mottagare. Det finns en del störningskällor som kan påverka ljudet, till exempel om man sitter nära trådlösa datornätverksenheter (wifi), trådlösa telefoner eller andra typer av sändare. Prova att flytta en bit bort för att se om ljudet förbättras.

Spara